Een LinkedIn bedrijfspagina is essentieel voor elke ondernemer. Met een bedrijfsprofiel deel je o.a. nieuws, aanbiedingen en vacatures met je volgers. Hoe maak je een LinkedIn bedrijfspagina? In dit artikel leggen we het in 3 stappen uit. Let op; niet iedereen kan een bedrijfspagina aanmaken. Zie onderaan dit artikel of je gekwalificeerd bent om een bedrijfspagina aan te maken.

Stap 1: Open het ‘Werk’ menu

Start met het inloggen op je persoonlijk profiel. Klik nu op het ‘Werk’ icoon in de balk bovenaan de pagina. Scroll naar beneden en klik op Bedrijfspagina maken.

Klik op ‘Bedrijfspagina Maken’ in het Werk menu

Stap 2: Kies je organisatie

Vervolgens kan je kiezen uit de volgende 4 opties:

  • Klein Bedrijf (Minder dan 200 werknemers)
  • Gemiddeld of Groot Bedrijf (Meer dan 200 werknemers)
  • Showcasepagina (Onderdeel van bestaande pagina)
  • Onderwijsinstelling (Scholen en Universiteiten)

Selecteer het type dat het beste bij je past. Je wordt automatisch doorgestuurd naar het volgende scherm.

Maak een keuze uit de verschillende opties

Stap 3: Vul gegevens in

Vul vervolgens alle velden zo compleet mogelijk in. Hoe completer je profiel, hoe beter je vindbaarheid. Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld en een logo hebt toegevoegd ben klaar om je pagina te lanceren. Bevestig de algemene voorwaarden en klik op ‘Pagina Maken’ om het proces af te ronden.

Bevestig de checkbox en klik op Pagina Maken om je pagina te lanceren

Klaar!

Je pagina staat nu live. Om de pagina te laten groeien kun je mensen uit je persoonlijk netwerk uitnodigen om de pagina te volgen. Ook is het slim om de berichten die je plaatst op je bedrijfspagina te delen met je persoonlijke profiel. Zo maak je optimaal gebruik van je bestaande netwerk.

FAQ

We krijgen regelmatig een aantal vragen over het aanmaken van een LinkedIn bedrijfspagina. Deze hebben we verzameld en in het overzicht hieronder gezet. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op en we helpen je graag.

Is een LinkedIn bedrijfspagina gratis?

Ja, het aanmaken van een LinkedIn bedrijfspagina is helemaal gratis. Het enige wat je nodig hebt om een bedrijfspagina aan te maken is een persoonlijk LinkedIn profiel.

Kan ik een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken zonder persoonlijk account?

Het is niet mogelijk om zonder persoonlijk LinkedIn profiel een bedrijfspagina te maken.

Ik kan geen LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. Hoe kan dit?

Om een bedrijfspagina aan te maken moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wanneer je geen bedrijfspagina kan aanmaken kan het zijn dat je niet voldoet aan een van deze voorwaarden. De voorwaarden zijn:

  • Je persoonlijke profiel moet minimaal 7 dagen oud zijn.
  • Je moet in het bezit zijn van een bedrijfs e-mailadres (Dus geen gmail, outlook, hotmail etc.).
  • Je bent werknemer bij het bedrijf en dit ook aangeven op je persoonlijke LinkedIn profiel.
  • Je hebt minimaal 5 connecties op je persoonlijke profiel.
  • Je profiel is compleet. Denk aan een profielfoto, geverifieerd e-mailadres, werkervaring en kopregel.

Moet ik een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken?

Als ondernemer, zzp’er of freelancers raden we je altijd aan om een LinkedIn bedrijfspagina aan te maken naast je persoonlijke profiel. Een bedrijfspagina is het perfecte middel om je zakelijke mijlpalen, successen en vragen te delen. Je klanten en relaties leren zo je bedrijf en merk kennen. Een bedrijfspagina is ook geschikt om nieuws te delen, promoties te plaatsen en vacatures uit te zetten. Naar onze mening kan je als onderneming niet om een bedrijfsprofiel heen.

Wat is een LinkedIn showcasepagina?

Als ondernemer heb je waarschijnlijk verschillende producten en/of diensten, en verschillende doelgroepen. Een showcasepagina gaat over één van deze onderdelen. Zo kun je heel specifiek communiceren. Heb je B2C en B2B klanten? Dan is het wellicht handig om 2 of meer showcasepagina’s aan te maken.

Hoeveel LinkedIn bedrijfspagina’s kan ik aanmaken?

Er is geen limiet aan het aantal bedrijfspagina’s dat je kan aanmaken. Wel is er een voorwaarde (naast de voorwaarden die hierboven zijn genoemd): voor elke bedrijfspagina moet je toegang hebben tot een e-mailadres van dit bedrijf.  

Hulp nodig? We zijn er voor je!

Als digital agency kan Facemakers je onder andere helpen bij het inrichten van je LinkedIn bedrijfspagina Van het ontwikkelen van een strategie tot het maken van aantrekkelijke content en het meten van resultaten, wij staan voor je klaar om je te helpen je online aanwezigheid te versterken en je bedrijf te laten groeien. Stuur ons een berichtje

Share:
No Next Post

Back To Blog

Leave a Comment:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *